Aftrap nieuwbouwplan Buitenplaats met fase 1a in De Goorn

Projectontwikkelaar ZeemanVastgoed uit Hoorn en de gemeente Koggenland hebben een feestelijk tintje gegeven aan de start van de eerste fase, als aftrap voor de nieuwe woonwijk Buitenplaats in De Goorn.

Op donderdagmiddag 26 september jl. heeft wethouder Wijnker van gemeente Koggenland samen met directeur Langenberg van ZeemanVastgoed het verkoopbord onthuld, waarmee officieel het plan in verkoop is gegaan. De partijen die bij de voorbereidingen van het plan betrokken zijn geweest, waren uitgenodigd voor het bijwonen van deze feestelijke aangelegenheid.

In Buitenplaats zullen uiteindelijk zo’n 300 woningen worden gerealiseerd. De ontwikkeling van de wijk is voorzien in de komende 7 tot 9 jaar. De eerste fase omvat in totaal 33 koopwoningen, 12 huurwoningen en een 12-tal bouwkavels voor particuliere bebouwing.

De start verkoop van fase 1A vindt plaats op maandag 30 september a.s. van 19.00 tot 20.30 uur op het gemeentehuis van Koggenland, Middenhof 2 in De Goorn. Geïnteresseerden zijn dan van harte welkom om kennis te nemen van het plan en de woningen aan de hand van o.a. de maquette en de tekeningen.

De ontwikkeling van Buitenplaats is een gezamenlijk initiatief van ZeemanVastgoed en de gemeente Koggenland. Aannemingsbedrijf Ooms te Avenhorn bouwt de woningen in de 1e fase. Het plan is qua architectuur ontworpen door Zeeman Architekten uit Hoorn en BBHD Architecten uit Alkmaar. Er zijn twee architectuurstijlen door de architecten uitgewerkt, te weten ‘Dorps’ en ‘Buitenplaats’. De woningentypes hebben klinkende namen als Scheybeek, Bartelot, Hazendaal, Hofwijck en Rozenburg gekregen. De verkoop is in handen van Zeeman Makelaars, Nieuwe Steen 5 te Hoorn. Naar verwachting start de bouw van de 1e fase in maart 2014.


Ik verhuis en neem mee: mijn lage hypotheekrente

De lage rente maakt het voor huizenkopers interessant om een hypotheek te kiezen met een lange looptijd. Wie wil niet dertig jaar lang gegarandeerd maximaal 2,5 procent rente betalen?  Lees verder…

Tips voor schonere lucht in uw (nieuwbouw)huis

Niet schrikken. Maar binnenlucht is vaak viezer dan buitenlucht. Dit blijkt uit diverse onderzoeken. Voldoende reden om na de verhuizing naar uw nieuwbouwhuis het ventilatiesysteem goed te laten checken zodat u er zeker van bent dat het prima werkt. Lees verder

Geslaagde Wooninventarisatieavond Buitenplaats fase 3 & 4

Bieden wij in Buitenplaats nog steeds de woningen aan die mensen graag willen? Rond deze hamvraag organiseerden ZeemanVastgoed en de gemeente Koggenland 16 oktober jl. een wooninventarisatieavond. De ontwikkelingspartners gingen in gesprek met geïnteresseerden voor fase 3 en 4 en lieten hen de schetsen beoordelen. Lees verder…